Khamis, 18 Jun 2009

KEEGOAN NIK AZIZ SI ULAMAK PAS

Murshidul am Pas dianggap ulamak...namun begitu KERAJAAN PERPADUAN yang cuba ditubuhkan ditentang sekeras-kerasnya tanpa sebarang usul periksa..

Lihatlah begitu angkuh dan sombongnya sikap Nik Aziz dengan serta merta mahu timbalan presidennya meletak jawatan dan menganggap timbalan presiden sebagai SAMPAH dalam Pas.

Keegoaannya bukan sahaja menjadi penghalang kepada penyatuan yang didambakkan oleh semua lapisan masyarakat malah menjadi senjata pemusnah kepada generasi yang akan datang..

Umno sebagai peneraju Kerajaan Barisan Nasional begitu merendah diri dalam hal ini dengan hati terbuka menyambut baik cadangan yang dibuat oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan mengambil langkah untuk bertemu bagi mengadakan perbincangan.

Tindakkan Timbalan Presiden PAS Nasharuddin yang memberi reaksi positif telah membuatkan si Nik Azik naik angin malah tanpa berselindung menghalau Nasharuddin dari Pas... Adakah ini satu tindakkan yang bijak???

Tentangan keras oleh Nik Aziz ini dilihat sebagai mengikut telunjuk si Anwar untuk tidak bekerjasama dengan kerajaan BN. Adakah ini ciri ulamak yang disanjung tinggi oleh pengikut-pengikut Pas????

PKR dan DAP lahanat sedar jika Pas bekerjasama dengan BN maka hancurlah harapan mereka untuk berkuasa. Pas merupakan pengaruh terbesar dalam pembangkang untuk meraih undi orang melayu..

Sudah pasti sekarang team2 edorgan dalam Pas sedang berusaha keras menghasut Nik Aziz untuk tidak bersetuju.. Adakah bodoh sangat Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk melontarkan pandangan agar diwujudkan kerajaan perpaduan yang sudah pasti dia sedar tentangan yang akan diterimanya..

Mungkin Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang sedar akan ancaman terhadap masa depan orang Melayu Islam jika terus bergelumang dengan PR yang tiada hala tujunya serta tidak memihak kepada Orang Melayu Islam..

Bukalah mata hati dan jiwa kita untuk menilai semua ini... Jangan kita terlalu taksub dengan Nik Aziz yang begitu jelas tidak rasional di dalam hal ini....Perpaduan Umah tuntutan Wajib bagi kita untuk mengusahakannya..

Jangan biar Setan Keegoan menyelubungi hidup anda...........

4 ulasan:

umat nabi berkata...

Pas sekarang diserang virus H1N1, Hj. Hadi & Nasharuddin vs Husam & Nik aziz. Satu mengikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w dan satu lagi mengikut telunjuk dap kafir laknatullah dan nuar jub-jub.

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum kepada saudara.. berkaitan isu saudara mengenai keegoan Nik Aziz ni,lebih baik cara pengolahannya dari pandangan kedua2 pihak.. sebab apa yg saya lihat saudara lebih bertujuan nak menjatuhkan nik aziz.. bagi mewujudkan satu persefahaman antara 2 perbalahan, pengadil hendaklah mendengar dari kedua2 pihak.. jadi, adakah saudara ini seorang yg cintakan keadilan atau sekadar "penghasut"? sama2lah kita berusaha ke arah mewujudkan sebuah negara yg aman lagi adil.. Siru ala barakatillah...

Mata Hati Jiwa berkata...

Waalaikumsalam kepada sdr tanpa nama.. terima kasih kerana sudi memberi pendapat di sini..

keadilan yang dicari perlu bermula dengan satu titik pertemuan... jika pertemuan itu disanggah sejak mula bagaimana keadilan dapat dicari?

Nik Aziz tidak menjawab sebarang soalan dr wartawan mengenai mengapa PAS sanggup bergelumang dengan DAP dan PKR tapi menolak sesama ISlam dan sebangsa dengannya?

Adakah ini cara ISLAM PAS?????????????

TokMudim berkata...

Dmubfcuk

Aku minta maaf memang aku bodoh..

Kalau UMNO menang di PRK M/U, tambah ceria senario politik di Malaysia , ni asyik kalah aje...dah 4-0. Kalau kalah lagi di M/U , UMNO kena tutup kedai, bukak parti baru.

Nak menang UMNO kena tukar strategi, kena faham pemikiran orang Kelantan. Memaki TGNA tidak akan menambah undi kepada UMNO.

By hook or by crook UMNO mesti menang untuk survival politik. Buat le apa yang patut....

Bodoh punya UMNO